top of page

WEIMARANER

- Ostara van de Tuindershof

Binnenkort volgen hier meer interviews en foto's. Houd hiervoor de website en Instagrampagina (@the_dutch_gundog_gallery) in de gaten. 

OSTARA VAN DE TUINDERSHOF

Voorjager: Kimm Bakker

 

Roepnaam: Tara

Geboortedatum: 23 september 2008

Ras: Weimaraner

Ouders: Esmee van de Tuindershof (moeder) x Eros (vader)

Tijdens haar opleiding tot dierenarts moest Kimm in het eerste jaar alle rassen leren van honden, katten en paarden. Om dit voor haarzelf enigszins leuk te maken zocht ze bij iedere diersoort een ras uit dat ze later wilde hebben. Toen ze de pagina van de hondenencyclopedie opende en de Weimaraner tevoorschijn kwam, was ze diep onder de indruk. Zo’n mooie hond, met een hautain en zelfverzekerd uiterlijk. Na haar studie is Kimm meer informatie over het ras en fokkers gaan opzoeken en bij de eerste fokker waar ze kwam was de setting perfect. Ze wilde gewoon een huishond, maar wist natuurlijk dat de Weimaraner een jachthond is die ze wilde bieden wat het nodig heeft. Uit het nestje dat ze bezocht, nam Kimm Sprokkel mee naar huis, haar zusje Tara hield de fokker zelf. 

 

Kimm trainde samen met de voorjager van Tara en gingen samen naar wedstrijden. De zusjes zagen elkaar regelmatig en konden het goed vinden. Toen Sprokkel een jaar oud was, zijn zij en Kimm naar Engeland verhuisd. Tara en haar voorjager brachten regelmatig een bezoek om daar samen naar wedstrijden te gaan. Ook wedstrijden in Nederland werden door Kimm en Sprokkel nog bezocht. Kimm vertelt dat ze een keer met Sprokkel Tara en haar voorjager op gingen halen voor een wedstrijd. Tara en Sprokkel begroeten elkaar en sprongen samen de bus in. Kimm liep door de achterdeur naar binnen waar Tara haar verbaasde eigenaar vroeg hoe ze binnen was gekomen. Tara liep immers buiten en liet mensen niet toe op “haar” erf. Tara had op dat moment een drietal nestjes gehad en gedijde niet altijd goed in de drukke kennel. Ze ontwikkelde een gebruiksaanwijzing en koos Kimm en Sprokkel uit als haar nieuwe thuis. Tara mocht mee naar Engeland.

 

In Engeland heeft Tara furore gemaakt met veldwedstrijden. Omdat Kimm samen trainde met de voormalig eigenaar van Tara wist ze wat de hond kon en liepen ze binnen 4,5 maand na haar komst in Engeland een veldwedstrijd. Kimm wist dat ze een tophond in handen heeft. De adrenaline van een wedstrijd zet de Weimaraner om in rust en focus. Mocht er iets onverwachts gebeuren dan is Tara niet afgeleid, maar gaat ze zitten en zoekt contact voor nadere instructies. “Tara liep de sterren van de hemel” vertelt Kimm. De werkwilligheid zit in haar karakter en is tijdens haar opleiding verder tot uiting gekomen. Tara wint veldwedstrijden in de novice en all aged klasse en ontvangt van de jagers de Guns awards. 

 

De secure wijze waarop Tara werkt uit zich ook tijdens een week korhoen jagen in Schotland. Trainen op een groot veld was het doel van hun bezoek aan Schotland en na een dag of drie begon Tara inderdaad te lopen. Vergeleken met de aanwezige Duitse staande draadharen was Tara veel langzamer, maar verloren apporten vond ze altijd. Na de lunch mogen de honden los. “De Duitse staanders knallen ervandoor, Tara volgt op afstand.” Ze loopt dezelfde route en doordat ze zo secuur is vindt ze een korhoen. “Fantastisch, dat is dan ook de kers op de taart”, vertelt Kimm. 

 

Kimm en Tara mogen mee naar de Europese kampioenschappen voor Weimaraners (veldwerk) in Italië. Door onverwachte omstandigheden is er een plek vrij en mag ook Sprokkel mee. Zo waren de zusjes maar liefst 50% van het Engelse team. 

 

Ook tijdens de wedstrijden in Nederland heeft Tara het erg goed gedaan. SJP B met drie verschillende voorjagers en een MAP gelopen. Bij terugkomst uit Engeland in 2019 mag Tara met pensioen en geniet ze samen met Sprokkel van een actieve oude dag. 

bottom of page