top of page

LABRADOR RETRIEVER

- Bubbles van de Vaortkaant

 

BUBBLES VAN DE VAORTKAANT

Voorjager: Ingrid van de Ven

 

Roepnaam: Bubbles

Geboortedatum: 20 februari 2008

Ras: Labrador Retriever

Ouders: Spikey (moeder) x Millers Square Hurricane Jack (vader)

Toen Ingrid dertien jaar geleden ging kijken bij een nestje labradors met elf pups, wees fokker Peter Boons naar een blond teefje genaamd Bubbles. Met vastberadenheid sprak hij uit: “Die past bij jou!” De beste man had nooit beter kunnen kiezen. 

 

Aan de ene kant is Ingrid gecharmeerd van het fysieke uiterlijk van de labrador. De manier waarop ze meelopen met hun baas, wiegend met de heupen en altijd een vrolijke, enthousiaste uitdrukking op hun kop. Aan de andere kant viel Ingrid voor het karakter van het ras. Het zijn zulke lieve, loyale, gehoorzame honden met een enorme will to please. Daarna wil je volgens Ingrid niet meer anders. 

 

Vergeleken met de twee chocoladebruine labradors die Ingrid al had, ging het trainen van Bubbles gemakkelijk. Haar leergierige pup deed alles direct. Ingrid vertelt dat ze haar best moest doen om Bubbles tijdens de training een stap voor te blijven, zo snel als haar labrador nieuwe uitdagingen en vaardigheden zich eigen maakte. Ingrid heeft veel boeken gelezen, video’s gekeken en wedstrijden bezocht. In Engeland, waar Ingrid en haar man voor diens werk 2,5 jaar woonden, bezocht Ingrid verschillende trainers met Bubbles. Ingrid bekeek nauwkeurig welke aanpak het beste bij haar en haar labrador paste en nam dit mee naar huis. In haar trainingen maakte Ingrid gebruik van zes dummies. “Je gaat van huis met een plan wat je hond die dag gaat leren, daar word je een betere trainer van”, geeft Ingrid aan. 

 

Ingrid vond de wedstrijden met Bubbles altijd spannend: "Al zijn die spanning en adrenaline ook nodig om scherp te blijven. Met name de veldwedstrijden zijn spannend. De hond moet steady zijn, stil zijn en goed onthouden." Op jachtgebied hebben Ingrid en haar Bubbles veel gedaan in binnen- en buitenland. 

 

Ingrid is Bubbles eeuwig dankbaar, van haar mocht ze fouten maken. Een geweldige eerste hond die haar de mogelijkheid gaf om te groeien, om samen te groeien. Door hun dagelijkse trainingen kan Ingrid tijdens de wedstrijden blind op Bubbles vertrouwen. 

 

De band tussen Ingrid en Bubbles is niet in woorden te omvatten. Ingrid vertelt dat Bubbles nu weliswaar doof is, maar dat Ingrid haar maar hoeft aan te kijken en Bubbles weet wat ze bedoeld: “Het is echt me and my shadow." Ingrid heeft van Bubbles de kans gekregen om fouten te maken, samen te groeien en door haar enthousiasme, werkdrift en gehoorzaamheid openden zich vele deuren. De perfecte hond bestaat volgens Ingrid niet, maar de perfecte combinatie tussen hond en voorjager wel.

bottom of page